10% reducere suplimentară la tot* >

Economisiți energie cu ajutorul corpurilor de iluminat

Cu toții trebuie să acceptăm faptul că a sosit momentul să economisim energie. Nu doar din cauza facturilor mari la gaz și energie, ci și pentru a proteja mediul înconjurător și a trăi mai sustenabil. Ce puteți face dvs. în acest sens? Citiți mai jos ce puteți face pentru a economisi energie.


Energy_Saving_Calc

Calculator economii

Comparație bec LED - bec incandescent

Număr de surse de lumină

1

10

30

Numărul mediu de ore de funcționare pe zi

1

4

24

Prețul energiei per kWh

0.30 lei

1.20

4.50 lei

Economii pe lună*:

0.63

*Explicația calculului de mai jos

Cost total becuri incandescente:

0.70

Cost total becuri LED:

0.07

Perioada de recuperare a investiției în lumini LED:

380

*La baza calculului se află raportul de eficiență energetică de 10/1 în avantajul LED-urilor.
Economiile lunare înseamnă economii în valoare de lei pe zi, respectiv lei pe an!
Bazat prețul mediu de achiziție de 24,00 lei per bec LED.

Vă rugăm să nu uitați: Calculele privind economiile se bazează pe estimări și nu pot fi considerate date exacte. Lampisilumini nu poate fi considerat răspunzător pentru eventualele diferențe între economiile calculate și cele efectiv realizate.


Economisiți energie cu ajutorul corpurilor de iluminat cu LED-uri

Iluminatul cu LED-uri este cel mai eficient din punct de vedere energetic. Un bec LED consumă cu 80-90% mai puțină energie decât becurile cu halogen sau cu incandescență. Doriți să aflați mai multe despre cum puteți economisi energie cu iluminatul cu LED-uri și ce poate însemna aceasta pentru dvs.?


Economisiți cu ajutorul ventilatoarelor de plafon cu lămpi

Știați că puteți face economii de gaz și energie și cu ajutorul lămpilor ventilatoarelor de plafon? Acest lucru se datorează faptului că majoritatea ventilatoarelor sunt prevăzute cu un mod de funcționare pe timp de iarnă, pe lângă modul de funcționare pe timp de vară. Când paletele ventilatoarelor se rotesc în sens invers, aceasta are un efect de încălzire și nu de răcire. Mai mult, acestea pot fi folosite și pentru a atrage atenția, ventilatoarele de plafon cu becuri iluminează și consumă în medie de 20 de ori mai puțină energie electrică decât aparatele de aer condiționat! Vreți să știți exact cum funcționează?


 

Iluminat inteligent

Iluminatul inteligent se bazează pe LED-uri, ceea ce îl face eficient din punct de vedere energetic! Iar pentru că puteți controla aceste corpuri de iluminat și de la distanță, nu veți avea niciodată prea multe lumini aprinse. Chiar și atunci când nu sunteți acasă. De multe ori, corpurile de iluminat inteligente pot ilumina în diferite culori. Dacă folosiți o nuanță caldă, camera va părea imediat mai caldă. Astfel, dacă vremea se răcește puțin, nu trebuie să porniți imediat sistemul de încălzire.

 

Iluminat cu senzor

Corpurile de iluminat din exterior nu trebuie să fie întotdeauna aprinse. Dacă acestea rămân aprinse și nu le folosiți, faceți risipă de energie. Iluminatul cu detectoare de mișcare garantează că lumina este aprinsă numai atunci când aveți nevoie de ea. Lampa se stinge automat după câteva secunde dacă nu mai detectează nicio mișcare.

 

Iluminat solar

Generarea de energie cu ajutorul soarelui: mai durabil nu se poate! Corpurile noastre de iluminat solar de exterior vă garantează că grădina dvs. este iluminată într-un mod eficient din punct de vedere energetic. Lampa transformă razele solare în energie, care alimentează lămpile din grădină după ce se întunecă.


Despre eticheta energetică

Înainte de a cumpăra un aparat electric, consultați întotdeauna eticheta energetică. Aceasta prezintă consumul de energie în kWh pentru 1.000 de ore. Eticheta energetică poate fi un factor decisiv atunci când cumpărați un produs. Aceasta vă poate ajuta să economisiți mulți bani, dacă alegeți un produs cu o etichetă mai ecologică. Doriți să aflați mai multe despre noua etichetă energetică a Comisiei Europene?


Un interior deschis la culoare

Acesta este un aspect care pare evident, dar poate că v-a scăpat. Un interior deschis la culoare! Dacă folosiți culori deschise aveți nevoie de mai puțină lumină, ceea ce duce la reducerea consumului de energie electrică. Iată care este procesul. Culorile mai închise absorb lumina, iar culorile deschise o reflectă. În plus, un interior în culori deschis pare mai spațios. O situație din care aveți numai de câștigat!

Culorile luminoase calde creează un interior cald

Senzația pe care o degajă este una de căldură primitoare. Știați că, dacă alegeți o sursă de lumină cu un indice Kelvin mai scăzut, aceasta pare automat mai caldă? Din cauza culorii deschise, creierul ne păcălește și ne face să credem că în cameră este cald. Un mod foarte simplu, dar eficient, de a face să pară că în cameră este mai cald decât în realitate!

Abajururi din sticlă sau din materiale în culori deschise

Abajururile din sticlă sau din materiale în culori deschise pot contribui, de asemenea, la crearea unui interior mai cald. Puteți alege un abajur alb sau bej, de exemplu. Sau puteți monta un bec cu indice Kelvin scăzut într-o lampă care are un abajur de sticlă. Este foarte vizibilă, iar o culoare deschisă, caldă, contribuie la un mediu care pare mai cald!


Sfaturi pentru economii

Așadar, pe lângă faptul că protejează mediul, iluminatul poate contribui semnificativ la reducerea consumului de energie și, prin urmare, a facturilor la energie. Ce alte opțiuni aveți la dispoziție pentru a vă proiecta interiorul cât mai eficient din punct de vedere energetic?

 

Lees meer

Întrebări frecvente

 

  • Sunt LED-urile mai eficiente decât becurile cu halogen?

Da, un bec LED consumă în medie de 8 ori mai puțină energie decât un bec cu halogen pentru a genera aceeași cantitate de lumină. Prin comparație cu un bec incandescent, aceasta înseamnă de 10 de ori mai mult!

 

  • De ce există uneori etichete energetice E, F sau G pentru corpurile de iluminat cu LED?

Începând din noiembrie 2021 s-au schimbat multe lucruri în ceea ce privește etichetele energetice. Anterior se atribuia produselor o etichetă A++, o etichetă la care s-a renunțat între timp. Lămpile care anterior aveau o etichetă A+ se pot încadra în prezent în categoria etichetei C. Acest lucru se datorează faptului că orientările au fost actualizate, deoarece produsele eficiente din punct de vedere energetic evoluează rapid și Uniunea Europeană dorește să încurajeze companiile să dezvolte produse în condiții durabile.

 

  • Care sunt corpurile de iluminat care sunt caracterizate de cel mai scăzut consum de energie electrică?

În prezent, becurile cu LED sunt cele mai eficiente surse de lumină.