10% reducere suplimentară la tot* >
block 1

Numărul de wați indică puterea lămpii

 

 Până de curând, puterea surselor de lumini fusese exprimată numai în wați, dar în zilele noastre, puteți observa că pe ambalajul LED-urilor apare și valoarea exprimată în lumeni, precum și în volți, deci se pune întrebarea: care este diferența dintre cele trei valori? Ei bine, răspundem la toate aceste întrebări și nu numai!

Cumpărați acum

Wați sau lumeni

Puterea unei surse de lumină exprimată în wați se referă la cantitatea de energie/putere consumată de sursa respectivă, iar lumenul este unitatea de măsură pentru cantitatea de lumină/luminozitate produsă de sursă. Lumenul este, de fapt, unitatea de măsură care oferă o indicare mai potrivită privind cât de strălucitoare este lumina unui bec, întrucât valoarea indică intensitatea și cantitatea de lumină emisă, în timp ce wattul indică doar consumul de energie al sursei de lumină. Valoarea de lumeni apare pe partea din față pe ambalajul becurilor și al corpurilor de iluminat – cu cât puterea exprimată în lumeni este mai ridicată, cu atât lumina furnizată este mai strălucitoare, deci este recomandat să acordați mai multă atenție puterii exprimate în lumeni decât puterii exprimate în wați!

block 4

LED și putere

Wattul și lumenul sunt unități de măsură diferite, ceea ce înseamnă că una nu poate fi transformată în cealaltă. În trecut, se considera că o sursă de lumină cu o valoare mai ridicată de wați produce o cantitate de lumină mai mare, dar în zilele noastre, puteți găsi becuri cu LED-uri cu puterea exprimată în wați redusă, dar care produc cantități mari de lumină. Așadar, este recomandat să aveți în vedere valoarea de lumen a sursei de lumină, mai degrabă decât puterea exprimată în wați.


Ce este tensiunea?

Tensiunea sau voltajul corpului de iluminat indică tensiunea electrică la care funcționează corpul respectiv. Tensiunea standard a curentului în gospodăriile din Marea Britanie este de obicei de 230V, aproape toate lămpile vor funcționa la această valoare standard, cu toate că există excepții, cum ar fi unele lumini încastrate de 12V. Dacă doriți să convertiți tensiunea înaltă (230V) la o tensiune mai mică (12V), veți avea nevoie de un transformator. Transformatorul, cum ar fi încărcătorul telefonului dvs. mobil sau adaptorul de la laptop, asigură convertirea puterii de la 230V la 12V.

Este important să rețineți următoarele: Diferența dintre 12V și 230V – mai jos enumerăm avantajele și dezavantajele. Avantajul surselor de lumină de 12V este că durează mai mult, deoarece funcționează la tensiune joasă/mai redusă, dar au și un dezavantaj, și anume că nu funcționează fără transformator. Sursele de lumină de 230V vin și ele avantaje: funcționează fără transformator, putând fi conectate direct la rețeaua electrică și sunt compatibile cu aproape toate tipurile de becuri.

 
emico-featured

Lămpi LED